Sale & Leaseback

Heb je te veel werk aan de exploitatie van het wagenpark en/of te weinig kennis van mobiliteit? Zoek je naar een manier om ruimte te maken op de bedrijfsbalans? Of wil je op korte termijn over meer werkkapitaal beschikken? Sale & Leaseback bij LeaseVIA kan hiervoor een passende oplossing zijn. Met deze leasevorm hoef je niet te wachten tot het wagenpark aan vervanging toe is, maar kan je de overstap naar leasing op elk moment maken.

Hoe werkt Sale & Leaseback?
De eerste stap bij Sale & Leaseback is het verkopen van het huidige wagenpark aan LeaseVIA. De volgende stap is dat je de auto’s weer terug gaat leasen voor een overeengekomen maandbedrag met een vooraf besproken dienstverlening.

Meer ruimte op de bedrijfsbalans
Sale & Leaseback kan een uitkomst bieden wanneer er behoefte is aan het genereren van ruimte op de bedrijfsbalans. Het wagenpark komt op naam van LeaseVIA te staan waardoor je overschakelt van een ‘on balance’ financiering naar een ‘off balance’ financiering. Deze verschuiving komt de eigen vermogenspositie van het bedrijf ten goede. Zo kan de liquiditeit volledig benut worden voor de eigen onderneming.

Meer werkkapitaal op korte termijn
Sale & Leaseback zorgt tevens voor de beschikking over meer werkkapitaal op korte termijn. LeaseVIA neemt het wagenpark tegen een reële waarde over. Hierdoor komt er per direct extra werkkapitaal beschikbaar. Bij Sale & Leaseback gelden natuurlijk ook alle voordelen van Full Operational Lease. Denk hierbij onder andere aan vaste maandbedragen, het hebben van één vast aanspreekpunt en het uitsluiten van financiële risico’s met betrekking tot het wagenpark.

Wanneer Sale & Leaseback?
Sale & Leaseback is met name geschikt voor auto’s die niet meer dan 75.000 km gereden hebben en niet ouder zijn dan 3 jaar. Als het wagenpark bestaat uit oudere auto’s of auto’s met een hogere kilometerstand, kunnen wij door ons netwerk in de autobranche zorgen voor verkoop van de auto’s tegen een aantrekkelijke prijs.

Welke kosten kunnen worden opgenomen in Sale & Leaseback bij LeaseVIA?

  • Afschrijving en rente
  • Houderschapsbelasting
  • Volledige verzekering
  • Reparatiekosten, onderhoud en banden
  • Winterbandenregeling of all weather banden
  • Vervangend vervoer na 24 uur
  • Bij pech of schade in binnen- en buitenland 24/7 service
  • Administratiekosten
  • Brandstof (optioneel)
  • Managementinformatie

 

Wil je meer weten over Sale & Leaseback? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder.

Meer weten?

Bent u klant van LeaseVIA
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.